نصــــائح لست البيت الشاطرة

1 - لو بتعملى كيك .. او عجة .. او اي اكلة في صنيه و حابة انك تقطعيها او تخرجيها ولازقة .. هتجيبي فوطة مبلولة بماية سخنه .. و تفرديها على الرخامة و تحطي فوقيها الصنية الي فيها الاكل الملتصق .. و استني دقايق و جربي هتلاقي الاكل خرج معاكي بسهولة
2 - لو مستعجلة على سلق البطاطس و انها بتاخد و قت كبير .. غزيها بالسكينة
هتاخد وقت اقل في السلق
3 - لو مستعجلة على سلق البيض حطي في ماية السلق ملح
4 - لو مستعجلة على فراخ مطلعاها من الفريزر وعاوزاها تفك بسرعة . هاتى حلة و حطي فيها ماية عادية من الخنفيه و دوبي في الماية معلقتين كبار ملح .. و حطي الفرخة بكيسها او من غيره كيسها فيها شوية هتلاقيها فكت بسرعة اكبر من المعتاد
5 - لو بتقطعي بتنجان للمسقعة او بتقوري بتنجان للمحشي .. الفترة ما بين تجهيز البتنجان و طبخه او حشوه .. انقعية في ماية متدوب فيها معلقة ملح كبير . عشان ميسودش
6 - لو بتسلقى لحمة و مش عاوزة تستوي .. حطي معلقة خل . هتسهل من عمليه السلق و السوا
7- لو عندك مكواه بخار وحاسة ان كفائتها قلت حطى في خزان الماية خل وسخنيها وسبيها ربع ساعة في الفيشة على اعلى درجة وبعدين اضغطى على دافع البخار لحد ما يتبخر كل الخل حتلاقي طلع حاجات كدة زى الطين ودى رواسب الماء لما بيغلي ويتبخر وكررى الطريقة مع مايه عادية مرتين لشطف خزان الماء وفوطة مبلولة امسحى الرواسب اللي خرجت حتلاقيها رجعت جديدة
8 - عاوزة عيون البوتجاز الاستانلس تبرق انقعيها مع قشر ليمون ومايه سخنة في طبق وبعدين بصابونة وش لوكس او كامى او اى حاجة حطى منها حته على ليفه وادعكى حترجع جديدة
9 - لبسي الباسكت اللي في الغرف اكتر من كيس فوق بعض بحيث يتملي واحد تشليه تلاقي واحد مكانه وبكدة توفري وقتك في تغيير الكيس كل يوم

0 التعليقات

اظهر تعليقات : جوجل بلس او تعليقات بلوجر

1